Η Λιμνη

Ανακαλύψετε τη χάρη της ήρεμης Λίμνης!!!!! Μια όαση πρασίνου και γαλήνης τόσο κοντά στην πόλη που σας ταξιδεύει μακριά από την καθημερινότητα.

Σε απόσταση περίπου 20χλμ. βορειοδυτικά από το Λουτράκι, βρίσκεται μια από τις ομορφότερες λιμνοθάλασσες του Ελλαδικού χώρου. Η Λίμνη Ηραίου ή Βουλιαγμένης, του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας, έχει χαρακτηριστεί τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που προστατεύεται με προεδρικό διάταγμα και περιβάλλεται από φυσικό πευκοδάσος. Παρά την μικρή απόσταση από την Αθήνα, ο επισκέπτης ξαφνιάζεται από την ομορφιά του τοπίου, τα τυρκουάζ πεντακάθαρα νερά και τη γαλήνη που επικρατεί όλο τον χρόνο.

Η προνομιακή φυσική θέση της Λίμνης, καθώς και η αύρα που αποπνέει η ατμόσφαιρα λόγω του παρευρισκόμενου αρχαιολογικού χώρου (Ηραίον), την κάνουν να δεσπόζει, μεγαλόπρεπη και γαλήνια.

Έχει περίπου 550μ. πλάτος και 1.825μ. μήκος ενώ το μεγαλύτερο βάθος της είναι 48μ. Το θαλασσινό νερό της Λίμνης, ανανεώνεται με το φαινόμενο της παλίρροιας και της άμπωτης κάθε 6 περίπου ώρες, από ένα στενό άνοιγμα στον δίαυλο και έτσι παραμένει πολύ καθαρό (“Γαλάζια Σημαία της Ευρώπης” από το 1987).

LimniLimni 1

© Copyright 2019 All Rights Reserved. Powered by COMPUGEN.